
Pano İçi Güç Kaynağı
Pano içi güç kaynağı, elektrikçiler arasında ray tipi güç kaynağı olarak adlandırılmaktadır. Giriş ve çıkış kısmı bulunan pano içi güç kaynağı gerilimi yükte kullanılmak üzere başka bir seviyeye dönüştürmektedir. Elektronik sistemlerin ihtiyacı olan gerilimi elde etmek için pano içi güç kaynağı kullanılmaktadır. Voltaj düşüşlerin istenmeyen etkilere sebebiyet vereceği göz önüne alındığında, pano içi güç kaynağının önemi anlaşılmaktadır.
Pano İçi Güç Kaynağı Özellikleri Nelerdir?
Her zaman stabil bir şekilde çalışan pano içi güç kaynağı, uzun çalışma ömrüne sahip olmaktadır. Pano iç kaynağı seçilirken gerilim değeri göz önüne alınmaktadır. Tüm bileşenlerle uyumlu bir şekilde çalışan pano içi güç kaynağı, olumsuz koşullardan etkilenmemektedir. Kabin içinde fazla yer kaplamamaktadır.
İlginizi Çekebilir: Otomotiv Sektöründe LS Electric AC Sürücü Uygulaması
Pano İçi Güç Kaynağı Çeşitleri Nelerdir?
Pano içi gün kaynağı regüle güç kaynağı ve regüle olmayan güç kaynağı olarak incelenmektedir. Regüle güç kaynağı da kendi içerisinde anahtarlamalı ve lineer güç kaynakları olarak ayrılmaktadır. Regüle olmayan güç kaynağı son derece sağlam olduğundan, uzun ömürlü olmaktadır. Veri kaybını önleyen pano içi güç kaynağı, endüstriyel otomasyon sistemlerinde kullanılmaktadır.
DIN rayı üzerine monte edilen pano içi güç kaynağı, dünya çapında sayısız ağda kullanılabilme özelliklerine sahip olmaktadır. Dinamik aşırı yük kabiliyeti ve direnç, yüksek verimliliği içermektedir. Olumsuz şebeke koşullarına karşı sistemi koruyan pano içi güç kaynağı, enerji kesintilerinde acil işlemler için kullanıcıya zaman kazandırmaktadır.
Pano İçi Güç Kaynağı Neden Kullanılır?
Endüstriyel tesislerde, elektriksel yükün büyük bir bölümünü elektrik motorları oluşturmaktadır. Elektrik motorlarının çalışmaması gibi olumsuz durumlarda, üretim durmaktadır. Haberleşme sistemleri, bilgisayar sistemleri, denetim ve alarm sistemleri gibi önemli elektriksel yüklerinde yedek enerjinin sağlanması gerekmektedir. Elektriksel sistemlerin korunması ve yedek enerjinin sağlanması, pano içi güç kaynağı ile olmaktadır.
Sistemi besleyen pano içi güç kaynağı, yatırım maliyeti için tercih edilmektedir. Devre koruyucu fonksiyona sahip olan pano içi güç kaynağı, proje şartları gözden geçirilerek satın alınmaktadır. Enerji dağıtımında meydana gelen her türlü dengesizlik güç kaynağını etkilemektedir. Giriş aralıkları geniş olan pano içi güç kaynağı, +70 derecelere kadar ulaşmaktadır.
İlginizi Çekebilir: IS7 Sürücü Ile Torna Veya Freze Uygulaması
Pano İçi Güç Kaynağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Pano içi güç kaynağı seçerken hangi koşullarda çalışılacağı göz önüne alınmaktadır. Zor koşullarda çalışma sergileyen pano içi güç kaynağı seçimi, önem arz etmektedir. Pano içi güç kaynağı seçerken yüksek akımlara dayanıklı ürünler önerilmektedir. Giriş geriliminde esneklik olması gerekirken, çıkış geriliminde de kararlı olması gerekmektedir.
Pano içi güç kaynağının doğru çalışmasında en önemli etken frekans olmaktadır. Şebeke frekansında yaşanacak değişimler, doğrudan pano içi güç kaynağına etki etmektedir. Uluslararası projelerde kullanılan pano içi güç kaynağı, büyük ilgi görmektedir. Her ülkede şebeke farklılıkları olduğundan, pano içi güç kaynağı seçerken özenli davranılmaktadır. Tüm devre ve uygulamalarda güvenli çalışmasına önem verilmektedir.